Bazar books
Vente på Robert Capa

Susana Fortes

Vente på Robert Capa

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Susana Fortes
Oversetter: Christian Rugstad
Original tittel: Esperando a Robert Capa
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280873934
Lanseringsdato: 12.01.2012
Innbinding : Innbundet

En roman om forholdet mellom krigsfotografene Robert Capa og Gerda Taro.

Paris i 1930-årene er full av flyktninger fra Sentral- og Mellomeuropa på flukt fra de framvoksende fascistiske regimene. Blant flyktningene er den ungarske fotografen André og den unge polsk jødiske kvinnen Gerta. Mellom dem oppstår snart et lidenskapelig kjærlighetsforhold, som også vil prege deres karrierer. André kjemper for å få fotfeste som fotograf, men det er først da Gerta oppnevner seg som hans manager at karrieren skyter fart. Et ledd i omskapingen av André fra anonymiteten til verdensberømmelse er et navnebytte: Robert Capa blir født. Samtidig skifter Gerta navn til Gerda Taro (som likner litt på Greta Garbo, Gertas store heltinne). Men viktigere enn navnebytte er deres nyskaping: fotojournalistikken.


Robert Capa reiser til Spania og dokumenterer den spanske borgerkrigen, og snart følger Gerda etter. De oppsøker fronten og spesielt Gerda Taro utfordrer alle sikkerhetshensyn - også i forhold til kjærligheten.


Vente på Robert Capa er en intens roman om kjærlighet, krig og kunst – og en hyllest til dem som risikerer livet for å dokumentere historiens omveltende øyeblikk.


Susana Fortes er blant de yngre, men er allerede veletablert i Spania med flere prisbelønte romaner bak seg. 

• Solgt til 15 land


• Filmrettighetene solgt til Michael Mann /Columbia Pictures


• Vinner av the Premio Fernando Lara 2009

«Forfatteren fletter mange historiske fakta inn i en sterk og medrivende kjærlighetsfortelling.» Ingrid Stavran, Porsgrunns Dagblad


«Velskrevet roman fra den spanske borgerkrigen (…) spennende å lese hvilken versjon hun gir av Robert Capas mest omstridte bilde, angivelig tatt av en fallende soldat, øyeblikket etter at han er rammet av et dødelig skudd. Dette er bare en av mange medrivende episoder i denne velformulerte romanen, utmerket oversatt av Christian Rugstad.
Fredrik Wandrup, Dagbladet


«Smidig og høyst interessant romanbiografi om krigsfotografene Robert Capa og Gerta Taro, deres felles arbeid og kjærlighet under den spanske borgerkrigen (…) I henhold til det biografiske har Susana Fortes med et vell av biografiske data, de drysses rundt og puttes inn i historien, overveiende på en smidig måte. (…) meget velskrevet, meget interessant og meget fengslende.»
Knut Holt, Fædrelandsvennen


Mange av de fineste partiene nesten gløder av innlevelse i disse noenogtyve år gamle menneskene, der de kaster seg inn i dekningen av en krig de håpet skulle stanse fascismens utbredelse i Europa (…) Susana Fortes bok åpner vinduer inn til en voldsom, kaotisk tid rett før andre verdenskrig.»
Leif Ekle, NRK


«… spekket med historiske fakta, aktørene og det historiske rommet de agerer i gjør boken verdt å lese»
Anne Schäffer, Bergens Tidende

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Susana Fortes har også skrevet

Susana Fortes

Susana Fortes

Susana Fortes er journalist i El Pais og veletablert i Spania med flere prisbelønte romaner bak seg.

Les mer om forfatteren