Bazar books
Min krig med Putin

Bill Browder

Min krig med Putin

kr 249,00

Bestill her

Forfatter: Bill Browder
Oversetter: Eivind Lilleskjæret
Original tittel: Red Notice
Sjanger: Dokumentar og diverse
ISBN: 9788280877147
Lanseringsdato: 05.02.2015
Innbinding : E-bok

En sann historie om mord og én manns kamp for rettferdighet.

«Jeg må anta at det er en stor sjanse for at Putin eller andre i hans regime en dag vil få meg drept. Som alle andre, har jeg ikke noe ønske om å dø, og jeg har ingen intensjoner om å la dem drepe meg. Jeg kan ikke nevne alle sikkerhetstiltakene jeg har innført, men jeg kan nevne ett: denne boken.»


I denne drivende dokumentaren avslører finansmannen Bill Browder sitt farlige tokt for å bekjempe korrupsjon i Putins Russland, og han belyser mordet på sin unge skatteadvokat, Sergej Magnitskij. Han var en del av teamet som beviste at korrupte russiske embetsmenn hadde forsynt seg av skattepengene Browders selskap hadde innbetalt, men ble beskyldt for å ha unndratt.


Da Magnitskij ble fengslet og torturert til døde, gikk Bill Browder fra å være kapitalist til å bli menneskerettsaktivist.   


Browder er mannen bak den amerikanske Magnitsky Act, som nekter russere som er mistenkt for brudd på menneskerettighetene adgang til USA. Dette er en sterk og personlig beretning om et spennende, og brennaktuelt tema. 


«Min krig med Putin er medrivende og spennende som en thriller.» Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv


«Min krig med Putin er både en selvbiografi og en historisk dokumentar. Mest av alt er den en thriller, så skremmende og medrivende at du ikke tror det er sant.» Mathias Fischer, Bergens Tidende


 «(…) en utrolig beretning» Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen


«...engasjerende og velskrevet - og spennende som den beste krim.» Jon Terje Grønli, Gjengangeren


«Historie om tragedie, heltemot og forsoning viser hvordan standarden i Putins regime har blitt … Denne boken viser forskjellen én person kan gjøre når han nekter å gi seg.» Pussy Riot.


«En opprivende og inspirerende saga om skremmende kriminalitet og urettferdig straff i den ville øst.» Publishers Weekly (starred review)


 «Dette uunnværlige innsynet i den brutale virkeligheten i Putins regime er desto viktigere på grunn av Bill Browders unike ekspertise og personlige erfaringer fra innsiden.» Garry Kasparov, tidligere verdensmester i sjakk og russisk politisk aktivist


«Boken leses som en thriller, men det er en sann, viktig og inspirerende historie fra virkeligheten. Bill Browder er en enestående moralsk korstogfarer, og boken må leses av alle som forsøker å forstå Russland, Putin eller utfordringene ved å drive business i den moderne verden.» Walter Isaacson, forfatter av biografien, Steve Jobs


 «I Min krig med Putin forteller Bill Browder den opprivende og inspirerende historien om hvordan hans kamp for rettferdighet i Russland, plutselig gjorde ham til en internasjonal menneskerettighetsleder, og Vladimir Putins største fiende. … Browder er et forbilde når det gjelder å ta igjen.» Senator John McCain

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Bill Browder har også skrevet

Bill Browder

Bill Browder

Bill Browder er grunnlegger av og direktør for Hermitage Capital Management, som var det største utenlandske investorselskapet i Russland frem til 2005.

Les mer om forfatteren

Nyhetsbrev

Fyll ut for å motta vårt nyhetsbrev!