Bazar books
Eldorado (e-bok)

Laurent Gaudé

Eldorado (e-bok)

kr 119,00

Bestill her

Forfatter: Laurent Gaudé
Oversetter: Kjell Olaf Jensen
Original tittel: Eldorado
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280876515
Lanseringsdato: 09.04.2014
Innbinding : E-bok

Den prisvinnende forfatteren Laurent Gaudé er blant Frankrikes mest populære. I Eldorado belyser han den stadig økende flyktningstrømmen fra Afrika til Europa. Mennesker som risikerer livet og det lille de har i håpet om et nytt og bedre liv.

Salvatore Piracci er kommandant på en fregatt som patruljerer farvannet foran Lampedusa, en av inngangene til det forjettede land. Han stopper utallige båter med levende, døde og halvdøde flyktninger, og bidrar til at de desperate og hjelpeløse menneskene blir sendt i retur til Afrika. Så en dag skjer det noe som får ham til å stille spørsmål ved legitimiteten av sitt eget arbeid. Han møter blikket til en kvinne som har mistet alt, og ønsker hevn. Styrken, raseriet og besluttsomheten i kvinnens blikk forandrer livet hans.


Den unge Suleiman i Sudan samler nok penger nok til å legge ut på den risikable reisen til et bedre liv. Suleiman vet ikke hvor vanskelig det vil bli, en reise full av farer og trusler, men underveis skal han også få oppleve stunder fulle av brorskap og håp. Leseren følger karakterene gjennom dramatiske prøvelser som forandrer dem, som merker dem. De står overfor sin egen skjebne der ufravikelige valg trenger seg på. Med dyp innsikt tar boken for seg sider ved det å være menneske, fra det aller verste til det aller største i våre moralske veivalg.


"Sjelden griper en bok så sterkt som denne." (Terningkast 6)
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen"Perspektivrikt om fattige flyktninger som håper på et bedre liv (...) en godt oversatt roman der vold og vennskap, HIV, pengebegjær, bedrag, hevntørst, mismot, moralsk indignasjon og solidaritet stadig avtegner seg på realistisk, tankevekkende vis."
- Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Eldorado er en roman som tangerer et av vår tids største problem og mareritt. Samtidig skaper forfatteren en fiktiv story hvor mennesker stadig befinner seg ved avgjørende veiskiller."
Jon Terje Grønli, Gjengangeren«Offer, hevn, frelse: forfatteren maler fram de store antikke temaene med nøktern poesi og episk skaperkraft.»
- L’express

«Bok etter bok gjør Laurent Gaudé seg gjeldende som en av de beste fortellerne i vår tid. Helt klart en av de mest slagkraftige.»
- Les Echos

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Laurent Gaudé har også skrevet

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé er en av Frankrikes mest populære og prisbelønte forfattere og har et stort internasjonalt publikum. I 2004 vant Solen over slekten Scorta Goncourt-prisen, Frankrikes versjon av Booker-prisen. Gaudé er en stor beundrer av Gabriel García Márquez, noe som tydelig kommer frem i hans forfatterskap. Gaudé er født og bor fortsatt i Paris, sammen med sin italienske kone, hvis familiehistorie inspirerte til Solen over slekten Scorta. Bøkene hans er solgt til over 35 land.

Les mer om forfatteren

Nyhetsbrev

Fyll ut for å motta vårt nyhetsbrev!