Bazar books
Den hvite dronningen

Philippa Gregory

Den hvite dronningen

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Philippa Gregory
Oversetter: Guro Dimmen
Original tittel: THE WHITE QUEEN
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280874719
Lanseringsdato: 23.05.2012
Innbinding : Heftet

Fra forfatteren av bestselgeren Søstrene Boleyn. Boken er filmatisert av HBO.

Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). De ble utkjempet mellom to forskjeller grener av slekten Plantagenet, som regjerte i England før Tudorene.


Elizabeth Woodville, den hvite dronningen, var den første kvinnen av folket som giftet seg inn i en kongelig familie. Hun var blendende vakker og svært ambisiøs. Som ung enke med to små sønner fanger Elizabeth den ferske kongens interesse og gifter seg med ham i all hemmelighet. Ryktene sier hun brukte magi for å tiltrekke seg ham. Hoffet forakter henne, men Elizabeth vokser med oppgavene og blir etter hvert en elsket dronning. Men hun vet også å plassere familien i viktige posisjoner, og hennes to sønner blir sentrale figurer i et mysterium som til dags dato ingen historikere har klart å finne svar på: Hva skjedde med guttene da de ble holdt fanget i The Tower of London?


Den hvite dronningen er en historie om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, men også om kjærlighet og sterke familiebånd.


Philippa Gregory har skrevet en rekke romaner om kvinnene i og rundt de engelske kongehusene. Hun fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Søstrene Boleyn, som er filmatisert med Scarlett Johannson og Natalie Portman i hovedrollene. Philippa Gregory har en Ph.D. i historie fra Edinburgh University.


http://www.bazarforlag.no/media/7321072/terningkast%205_30x30.jpg"Imponerende historisk drama (…) Språket er svært nøysomt og solid.
Romanens tempo er høyt. Vanskelige valg, intriger, magiske undertoner
og dramatiske møter bygger en helhet av handlingen."
- May Grethe Lerum, VG


 


"Spennende, interessant og opplysende“
- Bloggen Flukten fra virkeligheten


Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender …”
- Financial Times


“Dette er mesterlig fortalt og historisk skjønnlitteratur på sitt aller beste.”
- Romantic Times BOOKreviews


“Philippa Gregory er en fengslende historieforteller.”
-Sunday Telegraph (UK)


“Det er helt sikkert bra å være konge, men det må være enda bedre å være Gregory, dronningen av den løsslupne kongelige fiksjonen.”
– USA Today


“Om bare skolens historiebøker hadde vært skrevet på en så levende måte.”
– Entertainment Weekly


øker hadde vært skrevet på en så levende måte.” – Entertainment Weekly

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Philippa Gregory har også skrevet

Philippa Gregory

Philippa Gregory

Philippa Gregory er født i Kenya, men flyttet til England sammen med sin familie. Hun har studert journalistikk, har en BA-grad i historie ved universitetet i Sussex, Brighton, og en PhD på det 18. århundres litteratur ved universitetet i Edinburgh. Gregory har blitt en banebryter i en genre som har blitt hennes egen: konstruerte biografier, den sanne historien til en reell person, hvis liv blir levendegjort gjennom omhyggelig gransking og lidenskapelig begeistring. Hennes store gjennombrudd ...

Les mer om forfatteren

Nyhetsbrev

Fyll ut for å motta vårt nyhetsbrev!