Bazar books
Den enøyde kaninen

Christoffer Carlsson

Den enøyde kaninen

kr 299,00

Bestill her

Forfatter: Christoffer Carlsson
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen
Original tittel: Den enögda kaninen
Sjanger: Krim og spenning
ISBN: 9788280874078
Lanseringsdato: 03.02.2014
Innbinding : Innbundet

Christoffer  Carlsson vant Svenska Deckarakademins pris for å ha skrevet årets beste svenske kriminalroman 2013, i tillegg til at han ble nominerte til krimprisen Glassnøkkelen 2014. I sin «bygdekrim noir» fra Värmland, fremkaller Carlsson et voksende ubehag med et gufs av Twin Peaks. Sommeren som sakte sluker den unge mannen David Flygare, har også fascinert det anerkjente filmselskapet ATMO (Videocracy, Metropia), som har kjøpt filmrettighetene til boken.

Utenfor det lille tettstedet Dalen ligger det et forlatt, gammelt hus. Det er det første David Flygare får vite da han kommer hjem til barndomstraktene på sommerferie. Sammen med fem venner tilbringer David de lange sommerdagene ved huset. De slapper av, soler seg, griller, drikker og gjør noen innbrudd i nattens mørke. Tyvegodset gjemmer de i huset.


Men det som begynner som uskyldig småkriminalitet, går over i mer alvorlige lovbrudd, og snart er det ikke bare tyvegods som må gjemmes i huset … Det lille samfunnet der alle kjenner alle, rystes av hendelsene. David befinner seg med ett viklet inn i et mareritt av løgner, svik og forbrytelser som truer med å sluke ham helt.


Tilfellet Vincent Franke var hans første bok, og den fikk strålende anmeldelser og terningkast 5 av Knut Faldbakken i VG, da den utkom i Norge.

Les utdrag fra boken

Last ned høyoppløst forfatterfoto

Last ned høyoppløst bokomslag

Les intervju på Bok365


http://www.bazarforlag.no/media/7321072/terningkast%205_30x30.jpg"I Jim Thompsons fotspor (...) Nifst og fascinerende, og deilig ekkelt."
- Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Et av vårens krimhøydepunkt. (...) Mørkt, fascinerende og skremmende – og hele tiden fortalt i et fortettet, dempet språk som skyver uhyggen videre, videre, videre."
- Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Oppsiktsvekkende god."
Kjell Moe, Kulturspeilet


"Christoffer Carlsson leverer en fortelling til ettertanke og som til tider både er fengslende og engasjerende."
Erling Koldaas, Trønderavisa

”Den enøyde kaninen etterlater en tynn hinne av redsel, en lett angstsvette  ... Christoffer Carlsson er en infernalsk god forteller.” - Tidningen Kulturen


"Dette er drivende spenningskrim."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

”Dette er en annerledes kriminalroman, lavmælt velskrevet og med ekte skrekkpotensial.”
- Smålands-Tidningen


”Den enøyde kaninen er suggererende fortalt, på en måte som rutinerte forfatterkollegaer sjelden lykkes med.” - Rikard Flyckt, Jönköpings-Posten

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Christoffer Carlsson har også skrevet

Christoffer  Carlsson

Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson er født i 1986 og oppvokst i Halmstad og bor nå i Stockholm. Han har doktograd i kriminologi og er tilknyttet Universitetet i Stockholm. Høsten 2013 vant Christoffer Carlsson Svenska Deckarakademins pris for å ha skrevet årets beste svenske kriminalroman, Den usynlige mannen fra Salem, som kom på norsk i februar 2015. Han ble også nominert til den prestisjetunge, skandinaviske krimprisen Glassnøkkelen 2014.

Les mer om forfatteren